spoon of soup above bowl of soup
spoon of soup above bowl of soup

Tomatensoep met basilicum en tijm

Ingredienten:

  • 6 eetlepels olijfolie, extra vierge

  • 4 sjalotjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 1,5 liter water

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 750 gram rijpe tomaten

  • 1 rode paprika in stukjes gesneden

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 gram gedroogde rode linzen

  • 30 gram verse kruidenmix; basilicum en tijm

  • een klein blikje tomatenpuree

  • peper en zout

  • eventueel een scheutje kookroom

Benodigdheden:

  • Staafmixer

  • mengbeker

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, tomaten, paprika en knoflook in kleine blokjes en fruit de sjalotjes met de knoflook in de olijfolie. Voeg de rode paprika toe en laat deze even mee bakken. Doe de tomaten en de tomatenpuree bij het mengsel en bak het nog een minuutje mee. Schenk er het water bij en roer de groentebouillonblokjes erdoor. Strooi de linzen in de soep en laat de soep op een laag vuur zachtjes koken. Voeg de helft van de kruiden als laatste toe. Roer de soep nog een keer door en pureer het tot een glad mengsel. Voeg naar smaak de peper en zout toe en serveer het met de rest van de kruiden.

Eet smakelijk!